Productiereeks WISPER (i.s.m. Dag van de Dans en S.M.A.K.)

foto WISPER
foto WISPER

WISPER zoekt dansers voor een productiereeks hedendaagse dans (i.s.m. Dag van de Dans en S.M.A.K.)

Als danser kan het je al wel eens overkomen dat je de brandende goesting voelt iets te delen met een publiek. Bij WISPER kennen ze dat maar al te goed. Daarom vroegen ze dit seizoen aan Tchi-Ann Liu of zij samen met de Wisperlingen een maakproces wou aangaan met een première op de Dag van de Dans. En aan S.M.A.K. vroegen ze om haar deuren en ruimtes open te zetten om de voorstelling daar te laten plaatsvinden. Een museum als podium. Kunstwerken als eerste gesprekspartner. 

Het maakproces

Je doorloopt een danscreatieproces van brainstorm tot voorstelling terwijl je groeit in hedendaagse dans. Het wordt een intensief en gebald maakproces. Als danser heb je een actieve rol. Je krijgt opdrachten, ideeën en insteken en geeft je (bewegings- en performatieve) materiaal en inspiratie als voeding terug aan choreograaf Tchi-ann. Zij puzzelt, structureert en maakt keuzes. De context is in dit geval een leidraad. Voeding en inspiratie genoeg bij de kunstenaars en hun thema's in het S.M.A.K. én bij het thema van de Erfgoeddag, nl. 'Nacht'.

De voorstellingen

Het resultaat van deze productiereeks wordt in totaal vier keer gespeeld voor een publiek. Na de voorstellingen in S.M.A.K. volgen enkele repetities waarop jullie de boeiende uitdaging aangaan om het stuk om te zetten naar een theaterzaal. Die nieuwe versie wordt dan gespeeld tijdens de WISPER Presentatiedagen in Leuven en Gent.

  • op 25 april (Dag van de Dans) in het S.M.A.K. Gent
  • op 26 april (Erfgoeddag) in het S.M.A.K. Gent
  • op 30 mei (WISPER Presentatiedagen) in OPEK te Leuven
  • op 6 juni (WISPER Presentatiedagen) op Dok Noord te Gent

 

Meer info en meedoen?
Check de website van WISPER voor meer info en schrijf je in. 

Wij zien jullie graag op Dag van de Dans!