Dag van de Dans zoekt stagiaires 2020 (v/x/m)

Sien Verstraeten
Sien Verstraeten

Dag van de Dans zoekt voor de organisatie van de 5de editie, die plaatsvindt op zaterdag 25 april 2020, stagiaires. Dag van de Dans is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt op de zaterdag voor International Dance Day op 29 april. In 2020 (zaterdag 25 april 2020) zijn we, na vier erg succesvolle edities, toe aan onze 5de editie en we willen er opnieuw een succesverhaal van maken. Elk jaar zetten gezelschappen, culturele centra, grote kunstinstellingen, musea, filmzalen en tal van andere organisaties mee hun schouders onder deze dag, die volledig in het teken van dans staat. Workshops, voorstellingen, participatieve projecten, dans in musea, dansfilms, etc … op Dag van de Dans staan erg uiteenlopende activiteiten gepland; voor ieder wat wils dus. Dag van de Dans is een uitnodiging aan het grote publiek om kennis te maken met hedendaagse dans en de kunstvorm zo meer bekend en bemind te maken in Brussel en Vlaanderen. 

Wat kan je bij ons leren?

Dag van de Dans verkiest stagiaires die een langer traject kunnen lopen: van oktober 2019 tot mei 2020. De intensiteit van de stage verhoogt wanneer Dag van de Dans nadert. Dit geeft je de kans om je echt binnen een organisatie in te werken en mee toe te werken naar een eindproduct. Uiteraard is de planning van je stage bespreekbaar. Dag van de Dans is een kleine organisatie die jaarlijks een groot evenement op poten zet. Dit betekent dat je in een organisatie terecht komt waar 1 op 1 wordt gewerkt en waar jouw input een verschil kan maken. We zijn benieuwd naar jouw kijk op de dingen. Je leert aan een sneltempo het dansveld/de sector in Vlaanderen en Brussel kennen. Je krijgt een afwisselend takenpakket: je buigt je mee over het coördineren van het programma en zet nadien mee de overkoepelende communicatiecampagne op. 
 

Concreet bestaan je taken onder andere uit:

  • Het bijwonen én voorbereiden van afspraken met programmatoren, partners, dansers/gezelschappen in Vlaanderen en Brussel.
  • Het bijwonen én voorbereiden van lokale meetings met deelnemende partners (Antwerpen, Brussel, Gent, etc..).
  • Het bijwonen én voorbereiden van vergaderingen met het ‘Dag van de Dans-team’ (o.a.Raad van Bestuur, Algemene Vergadering).
  • Het schrijven en mee nadenken over communicatie-teksten en het samenwerken met de communicatiepartners van Dag van de Dans.
  • Productionele/logistieke ondersteuning: spreiding van drukwerk/communicatiemateriaal
  • Focus op het nog sterker binden van amateurorganisaties aan Dag van de Dans (o.a. Danspunt)
  • Administratieve ondersteuning: onderhouden adressenbestand.
  • Verantwoordelijk voor de zichtbaarheid van het evenement op de sociale media, dagelijks invoeren van beeld en tekst via de gebruikte communicatiekanalen.

Werken voor Dag van de Dans is een beetje rock ‘n roll. Het takenpakket ligt min of meer vast, stemmen we ook af op jouw profiel en wat er doorheen het jaar op ons afkomt.

Wie zoeken we?

Je bent student (Taal- en Letterkunde, Theaterwetenschappen, Cultuur Management, Communicatie, Agogiek, Productie …) en moet tijdens het academiejaar 2019-2020 stage lopen.
Je hebt een liefde voor podiumkunsten en zeker van dans gaat je hart een tikkeltje sneller slaan.
Werken bij een kleine organisatie schrikt je niet af. Je durft zelf initiatief nemen en kan zelfstandig werken.
Je hebt een vlotte pen en kan goed met sociale media werken.
Je houdt van afwisseling en bent ‘hands on’. Je kan zelfstandig met de fiets, trein of auto je weg vinden door Brussel en Vlaanderen.
Naast Nederlands, kan je ook in het Frans en het Engels je plan trekken (perfect twee- of drietalig is geen vereiste, maar communiceren in het Frans of Engels schrikt je niet af).
Je kan probleemoplossend denken en kan op langere termijn plannen.

Laat je vooral niet afschrikken door bovenstaande lijst met vereisten. Een stage doe je vooral om (bij) te leren. We zijn met Dag van de Dans op zoek naar ruwe diamanten. Goesting om mee je schouders onder het evenement te zetten is belangrijker dan het perfecte profiel.

Aanbod:

Een stageplek tussen oktober 2019 en mei 2020 (lengte van de stage samen overeen te komen). Onkosten (verplaatsing en telefoon) worden vergoed. De kans om dansvoorstellingen, try-outs en workshops mee te pikken en maakprocessen van dichtbij op te volgen.

Contacteer ons indien je interesse hebt:

Interesse? Aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar contact@dagvandedans.be voor vrijdag 30 augustus 2018. Vermeld kort je motivatie en je competenties. Indien je nog vragen hebt over de functie kan je deze uiteraard ook stellen. We kijken alvast uit naar je reactie!