© Marco Caselli
  • Dans & Publiek : Kunstenpunt

Let me be your guide!

kunstenpunt

Met het online dossier ‘Dans & Publiek’ wil Kunstenpunt - het steunpunt voor podium, muziek en beeldende kunsten - hedendaagse dans tot bij het publiek brengen. Dans is immers geen eenvoudig medium. Toeschouwers worden vaak zonder taal en verhaal meegenomen op een trip waarin ze zich niet vanzelfsprekend kunnen oriënteren.

Voorstellingen onder de noemer ‘hedendaagse dans’ zijn ook erg divers. Dat is een troef, maar het speelt de dans ook parten: de verwachtingen waarmee het publiek de zaal binnenkomt matchen immers niet altijd met wat er op de scène te zien is. Dat de dans uit Vlaanderen wereldwijd hoge toppen scheert, betekent bovendien niet dat het publiek in eigen land ook vlot volgt. De eerste Dag van de Dans is een mooi moment voor Kunstenpunt om dans ook aan een breed publiek voor te stellen, en niet alleen aan professionals in de podiumkunsten.

Het online dossier omvat een who’s who van de dans in Vlaanderen en Brussel, geschreven door dansrecensenten Julie Rodeyns, Mia Vaerman, Pieter T’Jonck, Katie Verstockt, Eline Van de Voorde, Charlotte De Somviele, Filip Tielens, Lieve Dierckx, Evelyne Coussens en Jonas Rutgeerts en doorspekt met beeldfragmenten uit dansvoorstellingen. Je vindt er portretten van verschillende dansmakers en praktische tips over hoe te kijken naar dans. De Zendelingen geven je een inkijk in de wereld van de participatieve dans en er wordt alvast vooruit geblikt op de resultaten van het aanbod dansvoorstellingen in het kader van het dossier ‘Kunst in de nevelstad’. Neem snel een kijkje!